Kumru Dergisi


KUMRU (Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi)



Dört edebiyat ve şiir gönüllüsü bir araya gelerek bir tarih, kültür, sanat ve edebiyat dergisi çıkarmaya başladık. Dergi yolculuğumuzda el ele yürüdüğümüz dostlarımızdan biri Avukat Abdulhadi bay. Değerli bir şair olan dostmuz dergimizin sponsorluğunu da üstlenmiş durumda. Aynı zamanda dergimizin sahibi.
Abdulhadi Bay sosyal aktiviteleri zengin ve kendisi son derece aktif bir dostumuz. Avukatlığın yanı sıra Oğuz Boyları Federasyonu yönetiminde bulundu. Kayı-Karakeçili Derneği yönetiminde ve Gaziantep Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği yönetim kadrosunda faaliyetlerini sürdürmekte. Bu faaliyetlerine bir de edebiyat dergisi ekleyerek çalışmalarına renk katmıştır.
Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Gülhun Ertilav halkla ilişkiler mezunu. Kendisi ev hanımı ama şairliğin yanı sıra dergimizin hazırlanmasında, yazıların toplanmasında, incelenmesinde, baskı ve dağıtım aşamalarında büyük destek ve katkısı bulunmakta.
Gülhun hanımın eşi, elektrik elektronik mühendisi Barbaros Hayrettin Ertilav dostumuz yoğun çalışmaları arasında dergimizin editörlük görevini de büyük özveri ve gönüllülükle üstlenmiştir. Emekleri takdire şayandır.
Bendenizi Yazı İşleri Müdürlüğü ile onurlandırdılar. 
Birbiriyle çok iyi anlaşan dört gönül eri zorlu bir yolculuğa böylece başlamış olduk.
*
Üç ayda bir görücüye çıkacak olan dergimizin nisan-mayıs-haziran sayısı baskıdan çıktı. Ücretsiz dağıtımı sürmekte. 
Temel olarak halk şiiri ve halk edebiyatını benimsedik. Buna rağmen şiirin her türüne yer vermekteyiz. Şiirin yanı sıra öyküler, edebi makaleler, Gaziantep’te gelenek ve görenekler, mizah gibi değişik edebi konular da dergimizin kapsama alanındadır.
Türk Dilinin doğru ve iyi kullanılması, dilbilgisi ve imla kurallarına tavizsiz uyulması, Türk halkının duygu ve düşüncelerine tercüman olunması değişmez ana hedeflerimiz arasında.
Dergimizin isim babası kumru adındaki kuş değil. Kayı-Karakeçili Oymağı’nın bahar aylarında şölenler düzenlediği Kumru Dağı dergimize de isim olarak alındı.
Sözünü ettiğim dağ Gaziantep-Kilis karayolunun ortalarına düşen bir yerde, Kumru Hamurkesen Köyü’nün hemen yakınında bulunmakta.
Gelecekte yurt içi ve yurt dışı şairlerimizin katılacağı şiir etkinlikleri düzenleme projelerimiz var. Böyle bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz takdirde Kumru Şenlikleriyle aynı zamana rastlatmayı düşünmekteyiz.
Almanya temsilcimiz Şükran Günay, Azerbaycan Temsilcimiz Gülnare Esgerzade, KKTC Temsilcimiz Tijen Karabina’nın yanı sıra, Türkçe düşünen, Türkçe konuşan, Türkçe duygulanan kardeşlerimizin yaşadığı bütün ülkelerden temsilcilik araşıyımız devam ediyor.
*
Yayın kurulumuzda edebiyata ve şiire hakkıyla vakıf çok değerli dostlarımız da bizimle beraber gereken çabayı esirgemiyorlar. Bunlar arasında Tamer Abuşoğlu, Mustafa Ceylan, Prof. Dr. İsa Kayacan, Yard. Doç Dr. Metin Akis, İlesam Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, 7 Aralık Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Erol gibi isimlerin bulunması gurur ve onur kaynağımızdır.
Kültür, sanat ve edebiyat toplumu temsil eden bireyler arasındaki en güçlü bağlardan biridir. Bizler bu amaçla yola çıktık. Yunus ve Mecnun aşkı, Mevlana hoşgörüsü ile yolumuza devam edeceğiz. Rahatsız olanlara, hatta kıskançlık krizine girenlere rağmen…
Dergimizin ilimize hayırlı olmasını diliyor, bütün gönül dostlarımızı saygıyla selamlıyorum. Yönetim büromuz Ali Veli İşhanında dördüncü katta.
Kumru’nun iletişim adresi; kumrudergisi@hotmail.com


Mehmet Nacar


Kaynak: edebiyatdefteri.com







Yorumlar
Henüz yapılmış yorum yok




Yorum Yapın

Ad Soyad: Yorumunuz:
E-posta:
Tarih:
29.3.2024 12:19:43
 


 
 

 
 

 
 
 
 
 
 




Bu site Kişisel Yazar Web Tasarım projesi ile oluşturulmuştur.